Östra-Torp Smygehuk FF

Referat: AIF Barrikaden - Östra-Torp Smygehuk FF

Startelva: Adrian A – Viktor, Marcus E, Matte, Ahlgren – Pontus, Tristan – Aman, Alex, Kevin – Oskar
Avbytare var:
Lamin som kom in direkt efter paus som vänsterytter i det tremannaanfall vi gick över till i andra halvlek och sedan spelade omväxlande där och centralt..
Milad som kom in direkt efter paus som defensiv mittfältare och spelade i den positionen hela andra halvlek.
Chanon som spelade sista 32 som först högerback, sedan mittback.
Alexander som spelade sista 10 som högerytter.
Hällje som inte spelade alls.

Den sena starttiden gjorde att vi i motsats till många andra kunde spela vår match (vilket kanske i och för sig inte var jättebra med tanke på resultatet men det finns få tråkigare saker än att ställa in matcher på plats). Många matcher blev inställda eller avbrutna eftersom det ju både åskat, regnat och haglat tidigare på dagen.

På ett sätt liknade dagens match bortamatchen mot ÖT med en rätt jämn första halvlek medan vi var överlägsna i andra. Den här gången hade dock överlägsenheten en delförklaring i att Östra-Torp Smygehuk (i fortsättningen kallat ÖT Smygehuk) spelade med en man mindre då. Överlägsenheten varfaktiskt inte heller riktigt så kompakt som i bortamatchen.

ÖT Smygehuk tog ledningen på ett halvdistansskott i den 9:e min efter ett synnerligen passivtagerande från flera av våra spelare vilket gav skytten ett perfekt avslutsläge. Tyvärr föregicks målet av en situation där vi nog borde haft frispark. Sedan kom en period med rätt få chanser. Vi hade en bra sådan i den 24:e min när två av våra spelare hade chansen att slå in bollen från nära håll när deras målvakt agerade lite taffligt och för en stund var av med bollen. ÖT Smygehuk hade ett otal hörnor som de dock inte fick ut något av.

I den 36:e min åkte ÖT Smygehuk på en frilägesutvisning sedan Oskar dragits ner, men som för mig och alla mig kringstående kändes extremt billig. I den 40:e min kvitterade vi på ett långskott av Tristan som bara minuten tidigare hade ett annat välplacerat sådant där målvakten dock gjorde en strålande räddning.
I den andra halvleken gick vi över från första halvleks vad jag vill kalla 4-2-3-1 till 4-3-3 men där dock Milad oavsett om det var meningen eller ej låg väldigt mycket längre ned än de två andra mittfältarna där han dock gjorde en riktigt bra insats även om det nog inte spelade så stor roll med tanke på hur matchen såg ut då.

Bollen befann sig i andra halvlek till mycket stor del på deras planhalva men vi hade inte helt lätt att komma till heta chanser mot ett berömvärt kämpande lågt liggande försvar. Länge var ett friläge i 48:e där avslutet gick på den utrusande målvakten den enda. Däremot blev förstås pressen allt större på ÖT Smygehuks spelare som började gå på knäna rejält efter 15-20 min och vårt mål i den 67:e min kom därför inte överraskande. Det var följden av ett mycket fint anfall där bollen med ett snabbt passningsspel förflyttades framåt i banan till Pontus som helt friställde Lamin som säkert rullade in bollen. Efter målet hade vi mycket halvchanser och ett par av alla de många hörnor vi hade i andra halvlek som vi dock inte gjorde mycket av.

Segern borde ju nu vara säkrad men på en snabb kontring i den 73:e min sprang sig en av deras spelare lös på högerkanten och slog en lång boll förbi såväl Adrian som tre av våra backar och vid bortre stolpen kom det en spelare som kastade sig fram och fick in bollen och 2-2 var ett faktum. Målet var vackert men det kändes väldigt snopet och onödigt i det läget.

Vi kom nu av oss lite medan våra motståndare verkade få ett enormt stärkt självförtroende och även om de fortfarande låg lågt med laget som helhet verkade de nästan gå för seger när de rusade för att hämta bollar som gick ut över sidlinjen. De fick dock inte till någon mer målchans även om det såg ut att bli sådana när vi ett par gånger blockade skott som såg ut att kunna bli farliga. Det var över huvud taget rätt mycket blockningar av skott från båda lagen.

I 90:e min fick vi sedan ett gyllene läge att få sista ordet men friläget resulterade precis som det i början på halvleken i ett skott på den utrusande målvakten som den här gången lämnade retur, en retur där våra närstående spelare om de varit på hugget kunna komma först på bollen och då enkelt förpassa den i nätet.

Naturligtvis ”förtjänade” vi att vinna sett till spelet men ÖT Smygehuk lät oss ju föra spelet efter utvisningen. Dock kan sägas att just de nog blir mindre drabbade än många andra lag av utvisningar eftersom de spelar så mycket på snabba djupledsbollar vilket de också kunde göra nu med 10 man.

Nu har vi efter premiärsegern mot ÖT Smygehuk bara tagit 3 poäng mot de fyra sämst placerade lagen i tabellen, 3 oavgjorda och en storförlust.

Statistik: Hörnor: 9-6 Avslut på mål: 14-3 Avslut utanför: 5-4